onsdag 8 augusti 2012

Bakgrunden till min jacka


Lite bakgrund till min jacka som jag visade igår...

Jag började sy på den för en sisådär åtta år sedan och passformen blev inte bra. Jag började göra små ändringar, men gjorde inte klart och den blev hängande i min garderob. Slänga den ville jag inte för jag gillar tyget alldeles för mycket. 
Well,well åren gick och det hoppade på mig ett antal kilon och plötsligt passade kappan... 
Hmm, det är väl inte vad man önskar , men så var det.
Förra sommaren när jag fick möjlighet att låna hem en Designer Diamond Deluxe så gjorde jag broderierna som är på ryggen.
Om detta kan du läsa 

Det var nu först i våras som jag tog jag i projektet igen och har nu sytt den nästan färdig. När man låter ett projekt ligga för länge kan det tillstöta vissa problem som att vissa mönsterdelar försvinner odyl och det gjorde det. Jag har fått göra små egna lösningar på min jacka och ni som har följt min blogg har fått läsa om detta flera gånger under våren bla


ochSommaren, eller vad man skall kalla den kom och då kändes det inte så lockande att sy i detta lite kraftigare tyg, men nu är det mer läge tycker jag.
Den kommer att bli bra som höstplagg och jag skall bara ta mig i kragen och göra klart den.

I övrigt mår jag mycket bättre idag! Febern är borta och halsmandlarna känns bara som små färskpotatisar och jag har efter flera dagar utan kaffe har jag bäljat i mig några koppar och känner mig glad och uppåt! 

10 kommentarer:

 1. Bra jobbat och kämpa på nu trots förkylningen, så är du snart i mål. Du kommer bli supersnygg, när du glider runt med den på stan. Den är både chic och elegant.

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att du mår bättre, då ska du se att du snart ror jackan iland:)

  SvaraRadera
 3. Monika Gustavsson8 augusti 2012 18:41

  Om du ofta har problem med halsmandlarna, operera bort dem! Det gjorde jag, fick livet tillbaka! På tal om något helt annat, när dras vinnarna i Body Shop tävlingen? Hoppas du mår bättre och bättre dag för dag...

  vh
  Monika
  utsikten79@telia.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, halsmandlar kan ställa till mycket besvär!!!

   Jag tänkte presentera vinnaren i BodyShoptävlingen under morgondagen så, Stay tuned! :)

   Radera
 4. Härligt att höra att du mår bättre! Vad fint du har gjort härinne i bloggen måste jag också få med ;)

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat! Det kommer nog kännas som en ordentlig seger när du är helt färdig med den då du haft den så länge. Vacker är den också :)

  kram /iris

  SvaraRadera
 6. Så fint. Och så mycket underbara detaljer. Jag gillar att stadkanten är kvar. Vackert med det lite råa mot allt det andra proffsigt sydda detaljrika. /Ica

  SvaraRadera
 7. Wow vilket projekt. Vilken känsla när du blir klar! Jag är en glad amatör och håller mig till mössor:)

  SvaraRadera
 8. Hejsan. Jag är ute efter en jacka men hittar ingen modell, men nu ser jag din. Toppen snygg en sån modell vill jag ha. Var har du hitta mönstret?
  Hoppas du ser detta...
  Mvh Inger
  mail. inger.gredmo@telia.com

  SvaraRadera