måndag 23 januari 2012

Vardagslyx och tacksamhet!


Läste lite bloggar här på morgonen och hamnade till slut i en webshop med så vackra saker till hemmet. Blandannat hittade jag ett så läckert prickigt överdrag till strykbrädor HÄR och detta citat liksom satte igång min hjärna

”Visst är det skönt när man även gör de små detaljerna vackra.
Det gör livet skönare.”
Jimmy Schönning - Äntligen Hemma

Dags att göra något åt vårt bedrövliga strykbrädeöverdrag med andra ord. Vardagen behöver förgyllas, för man lever ett rikt liv när man kan glädjas åt de små tingen i tillvaron.

Jag har haft ett tyg liggandes härhemma länge som jag just hade tänkt sy ett överdrag av, men det har fallit på att jag inte har haft något lämpligt snöre till att dra ihop det... Hur enklet som helst egentligen att inhandla ett lämpligt, men ibland blir det självklara svårt. Så kan det var hemma hos Mirre.
Plötsligt slog det mig att jag inte behövde något snöre, utan jag skulle ta ett resårband istället. Jag har ju mina älskade resårlakan som gör att jag numera slipper vakna med lankanen som ett dragspel och det är ju klart att samma teknik går att applicera på annat också.
Jag fick skarva två tyger, men det gjorde inget och vinröda snedslåband fick bli en liten uppiggande effekt (sanningen är ju såklart att det var den enda färgen hemma som var tillräckligt långt, ha,ha)
 En kanal syddes och resår drogs i... Nästa överdrag jag syr skall ha öppningen längst fram istället för den snäva svängen gjorde det lite svårt att dra i resåren. Man lär sig av sina misstag, man lär sig!
  
Ett gammalt, mycket fläckigt, uttjänt överdrag fick vara mall, men jag lade till lite extra sömsmån för detta var väl svävt tyckte jag.  
Här syns de två tygern jag har skarvat ihop.

I källaren låg ett nyinköpt tyg och jag kunde inte bara låta bli att fota det , när det matchade i färgerna.Tyget är inköpt i fredags till halva priset hos Franzéns tyger/Tebe textil och är så där härligt tunt i kvaliten..Me like!

Nu väntar överdraget på att invigas och det tänkte jag att äldste sonen skulle få göra här i eftermiddag. Som tonåring är han i ständigt behov av cash och när det gäller extra pengar till barnen, förutom månadspeng, lever vi efter devisen; No work, no pay, så han kommer att vara sysselsatt med de 10 stycken maskiner tvätt jag avverkade i helgen.


Detta är dock mindre roligt, för här i kassen ligger resterna av vår fina duschdörr..
Denna glasdörr behagade att explodera igårkväll när maken skulle laga stängingen. Vi hade glas precis överallt och vi har dammsugit och torkat och jag skall dammsuga flera gånger till idag.
Just nu ser jag mest att det tråkigt med att fixa det praktiska, men såklart är ju det viktigaste att ingen kom till skada. Det kunde gått illa för maken med denna potentiella splitterbomb.

Man skall vara tacksam för varje frisk dag tillsammans med sina nära och kära!!

2 kommentarer:

  1. Så smart - lekkert og perfekt.
    Fine ord.....

    SvaraRadera
  2. oh, det där skulle jag verkligen behöva göra. Smart med resårkanalen och snyggt blev det med =)

    SvaraRadera