lördag 14 januari 2012

Sy på Maskin av Ann Ladbury


Jag har sytt så länge jag nästan kan minnas.. Innan jag fick använda mammas gamla gröna Husqvarna symaskin så sydde jag för hand. Jag älskade att sy dockläder och det här med att leka med mina dockor tyckte jag egentligen var överflödigt. Jag ville bara sy åt dem...
Jag och min mellansyster tilläts därför härja fritt bland gamla resttyger och garnstumpar som mamma hade. Mest var det nog för att hon skulle få en lugn stund själv, för vi föddes tätt jag och mina systrar.

Jag sydde mitt första klädesplagg på symaskin när jag var sju år gammal, men den tunikan fick jag inte ha till skolan för mamma. No wonder! Sedan har det fortsatt och jag har sytt många mer eller mindra lyckade klädesplagg genom åren..
Jag har gått på några sykurser och vid ett av dessa tillfällen så ingick denna eminenta bok i kursavgiften och den har jag haft stor hjälp av vid all min sömnad. Här finns allt både för nybörjare och mer erfarna. Ändringar, lagningar, lite mönsterkonstruktion osv. Nu tror jag att det enda sättet är att komma över den via Tradera eller dyligt, men skulle ni snubbla över den någonstans så köp den! Ni kommer inte att ångra er!

1 kommentar:

  1. Hejsan!

    Hejsan!

    Jag behöver lite hjälp och har därför arrangerat en liten tävling på min blogg där du har chansen att vinna ett Mini kit med N.Y.C Smooth Mineral Loose foundation powder!! Titta gärna på den här:

    http://barbados.blogg.se/2012/january/jag-behover-lite-hjalp.html

    SvaraRadera