torsdag 5 april 2012

Kragen / The collar(Bild lånad från Husqvarna Viking)När jag klippte ut den här jackan för många år sedan räckte inte tyget till kragen. Jag fick klippa ut själva överkragen i 2 delar och det fanns absolut inte tyg till underkragen, utan den delen klippte jag ut i fodertyg istället.
Häromkvällen kom jag på att jag nog skulle ta och brodera på foderdelen och på morgonen satte jag igång.
Eftersom foderdelarna redan är utklippta kommer broderiet att komma utanför tyget på flera ställen. Jag tyckte själv att jag var fiffig som spände vlieselin med klistersidan uppåt och mellanlägg i broderbågen, för på sätt skulle jag få det stödtyg jag behövde och samtidigt får jag vlieselinet där det behövs.

Brodermotivmotivet kommer från kort nr 117 som heter Mega Borders och har några år på nacken, men jag tycker fortfarande så mycket om det . Återkommer med jämna mellanrum till dessa motiv.
Hoppas ni står ut med alla inlägg om min kappa, men det är det projekt som jag sysselsätter mig med för  tillfället och jag tänker att ju mer jag skriver om den, desto större chans är att den faktiskt blir klar!

**
When I cut out the part for this jacket I hadn´t enough fabric to cut  both parts for the collar. I had to cut the upper collar in two parts and the remaining part in lining.
I used facing and tear-away stabilizer in the hoop and I think that this was a really clever move because I got the exra stability from a fabric and facing right on the spot where I needed it.

You can find this motif on card nr 117 (Mega Borders) and although it is quite old it´s so lovely. I like the motifs very much and now and then I use the on my garments.

I hope you can cope with all the post about my jacket, but this is the project I´m keeping myself busy with and I think the more I write about it, the more likely that I really finish this project.

5 kommentarer:

 1. Tänk vilken snygg detalj det blir med den broderade underkragen. Ibland blir det riktigt lyckat när man får fixa "någonting av ingenting".

  Önskar dig en riktigt härlig påskhelg med mycket sytid ... och så är jag "nyfniken" på vem den lyckliga vinnaren blev av Husqvarna-väskan du lottade ut ;)

  SvaraRadera
 2. Det där var en smart idé - Och vackert blir det också!

  SvaraRadera
 3. Jag tror det kommer bli en alldeles underbar kappa när du är klar med den. Är så nyfiken på resultatet :))

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg kommer den att bli när du blir klar. Har inte kommit längre än tanken att göra egen kappa. Tycker urvalet i butikerna är alldeles för lite att välja på då det mesta tråkigt nog är svart.

  SvaraRadera