söndag 17 november 2013

Vem gör vad i er familj?

När min make och jag firade vår allra första riktiga jul tillsammans, så uppstod viss irritation från min makes sida på mig! Jag skar nämligen potatisen till Janssons Frestelse alldeles för grovt. Det fick jag höra och han tog över matlagningen. 

Sedan dess är det han som lagar all julmat. Jag har aldrig tillagat en julskinka( kanske en förresten) och skulle inte klara av att fixa en julbjudning för släkten med alla olika maträtter som han gör. 
På julafton far maken runt bland grytor och kastruller och fixar och donar. Jag brukar stå för dukningen och gör oftast efterrätten.

Maken handlar all julmat, julstädar  och pyntar hela huset med miljoner tomtar. Jag handlar julklapparna från nätet och maken shoppar dem från fysiska affärer.Oftast har jag suttit vid symaskin och sytt julkläder åt mig och barnen, så det har varit mitt bidrag till familjen.
Jag har i många år fått höra att jag har det bra och det gör mig lite arg... 
 Hade någon gratulerat min make om situationen hade varit den omvända ? 

6 kommentarer:

 1. Här är det jag som gör så gott som ALLT när det handlar om julen.
  Mannen kanske sätter ihop julgranen om jag har tur, men julstök, julmat och julklappar är det jag som brukar få fixa.
  Det är kul på sitt sätt, men ibland skulle det ju inte skada med lite engagemang och intresse från hans sida om jag ska vara ärlig... ;)

  SvaraRadera
 2. Det låter lite som hemma hos oss. Min make gör också nästan all matlagning (hela året och inte bara till jul). Han handlar mat och jag fixar julklappar, rätt ofta från nätet, samt syr några. Julgranen klär barnen och maken. Julpynt har vi lite av så det fixar barnen. Jag brukar göra julskinkan.

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Det låter som att ni kompletterar varandra perfekt !
  Pjollret

  SvaraRadera
 4. Hos oss är det min man som kokar julskinkan, jag har aldrig tillagat skinka som jag kan komma ihåg.
  Självklart att var och en gör det den är bra på, tycker är viktigt eller roligt för att skapa egna traditioner. Delar man på ansvaret så blir julen trevlig för alla
  Ann Wiol

  SvaraRadera
 5. nej det tror jag inte:) Lite ovanligt kanske. Visserligen har min man tagit över köket allt mer av samma skäl som din man, han har vissa önskemål om hur maten skall vara:) Kram Nilla

  SvaraRadera
 6. Ja, varför skulle han inte göra de sakerna? Sådana kommentarer brukar bara komma av bitterhet och missnöje över sin egen situation.

  Vi är bra på att dela upp efter vad vi gör bäst vilket oftast innebär att maken fixar maten, dukning och finliret medan jag pyntar resten av hemmet och gör sötsaker, det funkar bra och vi kompletterar varandra. :)

  SvaraRadera