torsdag 11 augusti 2011

Trosor från LG Sömnad

Jag vet att det är flera av er därute som syr sina underkläder själva och jag gjorde ett misslyckat försök för några år sedan med underklädessömnad.. De trosor jag sydde då kasserade jag snabbt för de var både obekväma och riktigt fula.
På Syfestivalen här i våras passerade jag dock ett bord med de allra vackraste underklädestyger och bedårande spetsar från LG Sömnad . Det är nu eller aldrig tänkte jag och raskt inhandlades tyg som skulle räcka till minst ett par trosor.
När det gäller Mönstret såg jag direkt att de var för höga för min bekvämlighet, så där kortade jag av höjden. Nu så här efteråt kunde jag kortat höjden ytterligare, men det är sådant man lär sig efterhand.
Var det svårt att sy då? Nej, inte alls. Mönstret var instruktivt och det gick jättefort att sy det första paret trosor. Nu lade jag spetsen helt fel iofs, men skam den som ger dig. Andra paret blev som de skulle.


 Man syr fast innerbensresåren med hjälp av trestegs-sicksack.
Jag hade några sedan tidigare inköpte rosetter och dessa fick ju givetvis pryda trosorna

Jag sydde fast rosetterna på samma sätt som man kan sy fast en knapp på symaskinen och det blev mycket bra.
Jag skall definitivt sy fler underkläder, för det var riktigt roligt!

2 kommentarer:

  1. De blev jättefina!
    Jag brukar också sy mina egna underkläder (BH och trosor) av mönster från LG sömnad. De är så bekväma så nu vill jag inte ha några andra :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jättesnygga trosor, blir minsann lite sugen att testa, har nog en hel bok om underkläder ifrån Kwik;Sews t.om ett kursprogram ser jag nu..Kram Immi

    SvaraRadera