tisdag 25 december 2012

Ilsk på barnklädestillverkarna!



Jag är egentligen rätt sur över att behöva sy de här kläderna till min närmsta väns flicka...
Sur över att butikskedjorna har mycket mindre kläder rent storleksmässigt till flickor än till pojkar och att de flesta kläderna i strl 158 är kopior av vuxenkläder. Om man nu inte vill klä sin dotter som en minikopia av sig själv och har en flicka som pga handikapp inte är smal som en tråd, så finns det inga kläder att tillgå. Tidigare kunde min vän köpa kläder år C.på Polarn och Pyret, men nu är dottern för lång och genast blev livet mycket svårare. Klart att jag med glädje syr åt min vän och hennes dotter, men tänker man efter så är det hemskt egentligen.


Jag skall bland annat ägna mina jullediga dagar åt att knåpa ihop lite barnkläder åt C, för hon är ett barn fortfarande. Fler klänningar, tunikor och leggings står på min lista, men jag är rätt ilsk ändå över att verkligenheten ser ut så är!


Detta inlägg rimmar kanske illa med önskan om julefrid, men trots det så har jag haft en underbar jul med familjen.

En riktigt God Fortsättning önskar jag er!

11 kommentarer:

  1. Håller med dig, när man ser reklamen från alla kedjorna är det bara långa o smala barn. Inga som är lite runda och korta med mage, måste barnen se ut som små vuxna! Önskar dig god fortsättning!
    Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. http://www.plus-kids.se/shop/frontpage.html

    SvaraRadera
  3. Håller också med dig, har själv ett barnbarn som är lite kort i rocken och lite för rund om magen. Det är inte lätt att hitta kläder som stämmer där heller!Fin klänning du sytt...Kram Immi

    SvaraRadera
  4. Vilken söt och välsydd klännig du gjort.

    SvaraRadera
  5. Det är sorgligt och en stor anledning till att barn och tonåringar känner sig utanför. jag förstår inte heller vad de stora klädkedjorna har för designer och mönsterkonstruktörer som aldrig tycks lära sig. Har de inga egna barn. man blir upprörd.

    SvaraRadera
  6. Fast jag har helt motsatta erfarenheter med pojkkläder. Nu är mina grabbar tonåringar, men de har alltid varit smala som streck och det har varit omöjligt att hitta exempelvis byxor som passar. Köper man i centilong som ska passa deras längd är plagget mer än en decimeter för stort i midjan. Jag har alltid tyckt att barnkläder verkar sys för att passa knubbiga ungar :-) Men det kan mycket väl vara en helt annan sak med flickkläder eftersom passformen är tajtare för tjejer än för killar. Jag hittar fortfarande inget som passar min äldste son som är 16. Stl 170 blir för kort men passar okej på bredden, medan XS i herrstorlek inte passar... Väldigt trist att flickor är tvungna att klä sig som minikvinnor numera.

    SvaraRadera
  7. Ja, jag tror att det är värre med just tjejkläder för passformen är tightare precis som du skriver.
    När jag växte upp fanns det oftast B-centilong att välja på när man köpte byxor(smalare passform), men jag antar att det är av besparingsskäl man inte väljer att sy upp kläder i olika vidder numera.Det var länge sedan jag såg just B-centilong i någon affär. Det blir väl billigare att sy kläderna i samma produktionslinje, men vi är ju verkligen inte skapta på samma sätt.

    SvaraRadera
  8. Tänk att C har en så underbar och hjälpsam människa i sin närhet. Omtanke till andra innebär omtanke tillbaka.

    Sköt om dig, du är värd all heder!
    Kram Ester

    SvaraRadera
  9. Väldigt fin klänning, jättefint broderi! Hemskt är ordet, man blir ju förbannad! Vilken TUR att det går att tillgodose behov med duktiga sömmerskor ändå - men, japp, irriterad blir man...

    SvaraRadera
  10. Tur att de har en vän som dig som kan SY :) Det här med barnkläder är ett mysterium... Min dotter är smal smal smal... Men för två år sedan köpte jag ett par Pippi jeans på Åhléns... Som dotter tjatat om länge... Gissa??? MIN dotter var för tjock för dem... kan ärligt säga att jaginte kan förstå HUR smal de ska vara för vissa kläder... Så nu syr jag det mesta till henne istället.. visst blir det köpekläder också men det är oftast andra som köper i present... Lycka till med projekten... Gott Nytt År!!! /Tyglina

    SvaraRadera
  11. Klart att C ska ha kläder hon kan leka i!! Tur att Du finns och fint blir det oxå!! Go forts till dig å fam! Kram kram

    SvaraRadera