lördag 1 september 2012

Petite PaisleyNedstoppat i mina gömmor och alldeles bortglömd hittade jag denna skrynkliga plastpåse som innehöll utklippta delar till en klänning i siden.
När jag började med den för ganska länge sedan  hade jag tänkt att göra en klänning i min vanliga modell och satte glatt saxen i det tunna sidenet. Nu blir saker inte alltid som man tänkt sig och plötsligt insåg jag att jag inte hade tyg så att det räckte till ett par ärmar och det räckte för att jag skulle tappa lusten att fortsätta...
Någon gång under en städiver vet jag att jag tog och lade alla utklippta delarna i en sådan här förslutningsbar plastpåse för att hindra att någon del försvann och det var väl tur det.
Nu igår när jag hittade den så beslöt jag mig för att det skulle bi en underklänning för jag hade ju resår kvar efter att ha sytt  klänningen ovan.
Jag hade börjat brodera motiv från kortet Petite Paisley på kjolen och igår broderade jag klart alla de som saknades och det var ett bra dagsverke  mina ögon...


Jag har börjat lägga alla saker jag inte sytt klart i just förslutningsbara plastpåsar för att inget skall komma bort och det har varit ett lyft för mig, som annars brukar ägna halva sytiden åt att leta efter en infodring som behagat komma bort.
Hur gör ni?

3 kommentarer:

  1. Vilket härligt broderi! Ser ut att bli en väldigt fin underklänning och det var en väldigt fin färg på tyget.
    Jag brukar tyvärr knöla in mina UFO's i tyggarderoben (som är mer än överfull...;) o spenderar sen rätt mkt tid till att leta när jag ska göra dem färdiga... Ditt tips verkar vara en bra idé för att ha allt samlat på samma ställe!

    SvaraRadera
  2. Vilken ögonfröjd! Så vackra broderier på så ljuvliga tyger, klart de ska få bli klara!

    SvaraRadera