lördag 22 september 2012

Så här blev min kofta!

(Bild lånad från attvaranågonsfru)
Igår så broderade jag då äntligen på min mysiga kofta från Bonaparte. Jag blev så inspirerad av den fina Day- koftan som Emma, attvara någonsfru, hade på sig och jag beslöt så för att göra mig en egen .
Jag använde mig av broderierna från Petite Paisley och förstorade dem i dataprogrammet och behöll stygantalet. Broderier som man gör på väldigt stretchiga tyger mår bra av att få lite glesare stygn och resultatet blir fint ändå. 
Jag använde mig av Endlessbågen, för den spänner man upp tyget på ett annat sätt än de andra bågarna och då slapp jag töjning av det mycket stetchiga kofttyget.

Jag blev så nöjd med resultatet! 
Det blev precis som jag ville! Alla broderierna är olika i färgen och jag har ägnat mig idag åt att brodera dit pärlor på motiven och det är en syssla som passar när regnet öser ned! J
ag tror att den är färdig, men kanske kanske att det blir några fler broderier, nu när jag tittade på bilden av koftan igen. Vi får se!
Återkommer igen med bilder på pärlbroderierna när ljuset är på min sida.

Samtidigt som jag broderat har jag pratat en lång stund med min syster i Stockholm. Man får ju kombinera olika roliga saker ibland till något ännu bättre!

Jorå, om man inte skulle ta och klicka hem ett sådant halsband som Emma har också... 

7 kommentarer:

 1. Den blev jättesnygg!!

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Så jättesnyggt, du ger mig så mycket inspiration...Kram Immi

  SvaraRadera
 3. Hej! Kan inte du ge lite tips om hur man broderar på koftor? Jag har försökt två gånger på koftor som verkar likna din kofta, men det blev helt galet båda gångerna... Vilket mellanlägg använder du och hur gör du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag återkommer med ett inlägg hur jag gjorde! :)

   Radera
  2. Åh, vad glad jag blir! Det ser jag verkligen fram emot! Tack!!

   Radera