lördag 8 september 2012

Guldstjärna för underklänningen


Jag blir så glad varje gång jag faktiskt avslutar ett projekt som riskerat att inte bli någonting av...
Det kommer en alldeles särskild sort tillfredställese när jag gör det och jag ger mig själv en extra guldstjärna i sinnet.
Detta är nu min nya underklänning/nattlinne och jag tror att den kommer att bli helt perfekt att bära under mina kläder i höst och vinter. Sidenet kommer att värma och göra så att de andra klänningarna sitter lite bättre.
Jag hade ju beräknat fel när jag klippte ut den förra hösten och när tyget inte räckte till ärmar, så den förpassades snabbt till inte-roligt-att-ta-tag i -högen.
Till sin fördel hade den att det var siden och ja, siden förtjänar ett bättre öde.
Nu hade jag ju totalt glömt bort den i mina gömmor, men när den dök upp så insåg jag att det inte var så mycket kvar att sy egentligen.Jag har använt mig av underklädesresår från LG-Sömnad till halsringningen och ärmhålen och den lilla vikta rosetten kommer från Stoff och Stil. Modellen på underklänningen är mitt vanlig mönster, men med lite förändringar så att den inte skall synas under de andra klänningarna.
Sidentyget tror jag kommer från Franzéns/Tebe Textil.
Broderiet kommer från Husqvarna Vikings broderkort nr 79 Petite Paisley

Nu har jag nästan slut på resår och helt slut på rosetter, så det måste jag beställa mer av. Beställa olika saker är roligt, så det skall bli ett nöje

Som sagt,
guldstjärna till mig för att jag gjorde klart den!


7 kommentarer:

 1. Absolut, det ska du ha för vackert skapande av underklädsel :)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig känsla att veta att man har en vacker sidenunderklänning "under" och veta att den lika gärna hade kunnat bli liggande i "högen". Nu blev den inte det och guldstjärnan är mer än välförtjänt =) Tack för att du delar med dig och ger inspiration. Alla har vi nog "högar" hmmmm

  SvaraRadera
 3. Den blev verkligen jättefin!

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Vilken tur att den blev färdig för den är jättefin! Du kommer känna dig supervacker under dina klänningar.

  SvaraRadera
 5. och STOR guldstjärna för supersnygg sömnad! Underbart fint!

  SvaraRadera
 6. Helt klart en guldstjärna till dig! Riktigt snyggt :)

  SvaraRadera