måndag 8 juli 2013

Fröknäcke

Inspirerad av Dianas Drömmar bakade jag eget fröknäcke och det har verkligen strykande åtgång här hemma! Superenkelt att göra och så gott, så gott med en bit ost till!

Det finns många recept på fröknäcke och här kommer min variant..
Jag brukar alltid göra dubbel sats och då räcker det till tre plåtar, som jag gräddar samtidigt i varmluftsugnen


FRÖKNÄCKE

Blanda i en bunke:

1/2 dl Sesamfrön
1/2 dl Solrosfrön
3/4 dl krossade Linfrön
1/2 dl Pumpafrön
1/2 tsk salt
2 dl majsmjöl


Häll sedan 1/2 dl Rapsolja och 1 1/2 dl kokande vatten på fröblandningen och rör om. Kavla ut degen tunt på en plåt mellan två bakplåtspapper. 
Strö över lite flingsalt. Grädda sedan i ca 1 timme i 125-130 grader ivarmluftsugn eller i 150 grader med vanlig ugn. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ca 15 min på eftervärme. Ta ut, låt svalna och bryt i lagom stora bitar!

5 kommentarer:

  1. Så sugen jag blir. Det är så gott och nog vore det extra gott så här på sommarkröken. Till degbunken! Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  2. Låter gott men jag gillar absolut inte att baka ;)
    Kram.

    SvaraRadera
  3. De där har jag också provat, supergoda, måste göra igen känner jag nu:)

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  4. Jag brukar göra en liknande variant och det är så himla gott !
    Allra helst ihop med stark ost och lite fikonmarmelad :)

    SvaraRadera
  5. Ja visst är det gott med fröknäcke! Mums!

    SvaraRadera