lördag 13 juli 2013

Flädersaft

Får jag presentera... Min alldeles egen flädersaft! Jag är så stolt att jag nästan tror att jag spricker. Jag är ingen vän av saft eller bullar, så jag bakar aldrig bullar eller gör egen saft. Den enda saft som jag gillar är just flädersaft och det har jag aldrig gjort förut. Jag gjorde ett försök för mååånga år sedan med infrusna fläderklasar, men vad händer om de då får tina bara en liten , liten stund?! Jo, de blir alldeles svarta och efter det misslyckade försöket så gav jag mig inte på det.
Nu var dock sinnet och tiden den rätta och grannens fläder stod  i full blom och inte en lusig blomma så långt ögat kunde skåda och jag fick plocka de klasar som behövdes för att göra egen saft.
Jag plockade de ljuvligt vita klasarna med sin hemska doft och tänkte att det aldrig skulle gå vägen, men det gjorde det. Upptappat på många flaskor, står nu min egen saft i köket och jag har en omgång saft till som blir färdig imorgon.
Tappat har jag även gjort på annat sätt. Silduken åkte loss och jag fick en hel del saft på golvet. Nu är ju klibbig saft det sämsta att hälla ut på ett köksgolv, men vad gör lite extra torkning mot att ha gyllene svensk sommar på flaska?

6 kommentarer:

 1. Det är verkligen gott med flädersaft, min är snart slut. Men inte ska du ha den på golvet ;) kram Anette

  SvaraRadera
 2. Sv: Tack så mycket!

  Åh vad gott! Älskar flädersaft!

  SvaraRadera
 3. Flädersaft det är sommar :) kram Diana

  SvaraRadera
 4. Hm, jag har precis satt en andra sats men med frusna blommor denna gång. Hoppas att det bara är färgen som blir lite trist och inte smaken nu när de blev lite bruna....annars gråter jag. Imorgon är den klar så då får vi svaret på det.

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat och flädersaft är bästa saften :-) men nu har vi gjort tre omgångar med flädersaft och jag struntar att det finns massor av blommor kvar något ska väl insekterna få.

  SvaraRadera
 6. I mitt kylskåp står också en sats flädersaft på g. Älskar verkligen den saften, det är så mycket sommar i den.
  Du har verkligen en fin blogg! Tack för kommentaren hos mig.

  Kram!

  SvaraRadera