tisdag 8 juli 2014

5 ynka centimeter...Nu skall jag berätta en historia som utspelades på det glad 80-talet när jag var tonåring..
Ett tag skulle alla ha vita strukturtapeter och även mitt rum skulle tapetseras med dessa hemska tapeter såklart. Vi hade nog inte köpt de allra bästa tapeterna för det var tunna rackare som skrynklade sig för minsta lilla. Fadern som skulle utföra tapetseringen blev så arg på alla vecka så att han slet ned tapeterna och gapandes och skrikandes avlägsnade han sig från platsen. Min syster och jag tittade på varandra och skred till verket. Vi tapetserade rummet själva! Så inleddes vår bana på DIY.
det skulle även bytas lysknappar på rummet något senare, när fadern hade lugnat ned sig. Hur han än gjorde så fick han inte dit lysknappen och återigen blev han arg.Helt klart var han inte villig till att renovera och tyckte nog att det dög som det var- Den här gången kastade i han i vrede ut lysknappen genom det öppna fönstret och begav sig in till staden för att köpa en ny. Väl inne i el-affären fick han klart för sig att det var ju fel på den lysknappen han hade köpt tidigare och han hade fått lämna tillbaka den om han nu hade haft den kvar... Jo, den låg ju i gräsmattan...
Någon vecka senare när han skulle klippa gräset så fick han in lysknappen i gräsklipparen och i lagen om alla tings j***lighet så gick gräsklipparen såklart sönder!
Efter detta så aktar jag mig noga för att kasta saker omkring mig i vrede, men nu var det nära kan jag berätta...


Jag hade ritat mönster och skulle klippa ut delarna i tyget till höger. Då fattas det ynka 5 cm!
Att inte ha mönsterpassning på delarna är helt otänkbart när jag syr själv, men som sagt ynka 5 cm kan ställa till det ordentligt!! Jag har försökt att pussla ihop det på alla sätt och vis, men det har inte gått!
Som sagt, var jag nära att kasta ut allt genom fönstret, men jag har lärt mig att besinna mig och försöka resonera klart. Jag packade sonika ihop tyget och skall ge det en chans till..

1 kommentar:

 1. Vilket härligt minne. ;-)
  5 centimeter kan göra mycket och jag har varit i precis samma sits. Tyg som inte räcker.

  Men det var klokt att inte låta vreden segra. Man riskerar göra så mycket dumt i ilska.

  Låt tyget ligga ett tag. Du hittar en lösning. Kanske köper du mer tyg. Kanske ett annat tyg kan bli ett komplement och en snygg detalj. Du löser det.

  Snygga tyg förresten.

  SvaraRadera