tisdag 11 februari 2014

Det här med att vara snäll...Ja, det här med att vara snäll... Jag funderar mycket på det! Jag försöker praktisera det, men det lyckas inte alltid så bra. Det här lilla extra man gör för någon och utan baktanken på att få något igen.
För några år sedan var det en man som med ett leende öppnade dörren för mig när jag skulle in på banken. Inte på något sliskigt sätt utan bara vänligt, varmt och det var ju en underbar gest som jag såhär flera år efteråt tänker på med glädje. Tänk vad en liten handling kan spela roll!

Igår var jag inte snäll vid min far kan jag erkänna. Emellanåt blir jag som en obstinat tonåring när jag pratar med honom och jag kommer på mig själv att bli så irriterad och allt annat än snäll. Jag behöver inte vara snäsig och tycker vi inte lika i en sak så är det skillnad på hur man framför sin åsikt.
Nej, nu tänker jag försöka bli lite snällare mot min omgivning och jag skall börja med att skriva ett kort till en person i min närhet som är sjuk och jag skall ringa till min far och faktiskt vara trevlig.

1 kommentar:

  1. Att vara medveten om sin "svaghet" och försöka göra något åt det tycker jag är ett stort steg. Alla är vi människor och som sådana felar vi.
    Tror ditt kort kommer att uppskattas.
    Hoppas samtalet gick bra.

    SvaraRadera