måndag 30 juli 2012

Min underklänning/ My slip Jag har fått både mail och kommentarer om att man ville se bilder på hela underklänningen och jag blir så glad för detta, så det är klart att jag visar bilder på hela dressen...

Ja, som sagt den är alldeles för stor och jag har på bilderna nålat in den till mer min storlek, vilket förklarar lite konstiga veck och ojämn fåll, men så här ser den ut i alla fall.
 Jag borde ju såklart sytt en tolie( ett provplagg i annat tyg) eftersom det var ett helt nytt mönster för mig och det straffar sig alltid när man har lite för bråttom. Jag fick lägga övre livdelen på tvären på sidentyget , annars hade inte det räck och det ser ni på de olika nyansskiftningarna på underklänningen, men sådan saker brukar jag inte vara så petig med... Ja, om jag inte syr till någon annan förstås, då är sådan lösningar helt otänkbara.
Med facit i hand hade jag inte behövt lägga till så mycket sömsmån på klänningen och det hade gått att lägga ut alla delar på rätt håll, men nu blev det inte så...

Jag tycker trots allt att den blev rätt fin och jag skall bara sy in den en sisådär 20 cm så kommer den att sitta som en smäck...I´ve recieved both comments and mail from readers that want to see the whole slip and the thing that you readers take part in what I write makes me really happy and of course I will show you some pics.

Well, the slip is way to big and since this was a pattern I´ve never treid before should I of course have sewn a tolie, but I didn´t and I´ve only got myself to blame...
I´ve pinned in the dress to more my size on the pictures above and therefore there are some strange wrinkles and the hem looks qiute ugly.
I had to cut the upper frontpiece in the wrong direction because I was afraid that there wouldn´t be enough fabric and you can see the different colurs, but I don´t mind that much... This wouldn´t have happened if I´ve sewn to someone else of course. Then I´m  meticoulus.
Now that the slip was too big I wouldn´t have needed that extra seam allowance that made me cut the frontpiece in the wrong direction.

After all I like it anyway and I´m only going to increase the slip approx 20 cm and then it will fit me perfectly..10 kommentarer:

 1. Fantastiska kläder du syr!
  Finfin blogg har du också.
  Kul att du kikade in hos mig :)
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du kikade in hit också! :)

   Radera
 2. Hej kära du :) Vill tipsa dig om mina tävlingar! En nystartad idag där du kan vinna en valfri vara från Blingskal.com

  Du kan ÄVEN vinna ett egendesignat iphone-skal, Presentkort hos edeal, presentkort hos dam&knekt, barnkläder, barntillbehör bland annat supersmarta nappar, valfria solglasögon, samt inredning :) Det kan ju vara just DU som vinner :)

  direktlänk här: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html

  SvaraRadera
 3. Jättefin underklänning synd att den inte passade men du fixar säkert till det snart! Jag har också tänkt göra en underklänning med isydd behå. Jag har gjort ett figurnära linne en gång med isydd behå. Det är inte jättesvårt men man måste fundera lite på hur man vill göra med knäppningen av behån. Jag ska se om jag kan ta lite kort hur jag löste det hela. Sedan vet jag att Lisa har gjort en variant på en underklänning också.

  SvaraRadera
 4. Jättefin underklänning! Synd att den inte passade :-( men du fixar snart till det. Jag har gjort ett figursytt linne för ett tag sedan(3-4 år) med isydd behå. Jag ska se om jag kan ta lite kort på den så du får se hur jag löste det hela. Man kan behöva fundera lite på hur man vill lösa själva knäppningen av behå för att den ska sitta bra. Sedan vet jag att Lisa har gjort en svart underklänning med isydd behå också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack, jag vill gärna se hur du löst det! Jag har ju tyg liggandes till minst en BH till och nu går skaparlustan på högsta nivå..

   Radera
 5. Vad snygg den blev, kanske kan jag få lite inspiration till att sätta igång o sy. Har lite för många tillklippta projekt på G.

  SvaraRadera
 6. Vad snygg den blev, kanske kan jag få lite inspiration till att sätta igång o sy. Har lite för många tillklippta projekt på G.

  SvaraRadera
 7. Ojj super fin, tack för att du visade den, tyckte det var en fiffig lösning du gjorde , mvh Carina

  SvaraRadera