onsdag 25 juli 2012

Min tunika är färdig (Repris)

Jag tittar igenom min blogg och hittade detta gamla inlägg och eftersom jag längtar efter att sy något mysigt i velour, så kollade jag igenom mina tyger och kom på lite rester av denna tunika, så här kommer en sommarrepris till:


 Den tunika som ni fick en liten sneakpeak av tidigare är nu färdig och som vanligt när jag syr vet jag aldrig riktigt vart det slutar..
 Projekten får ett eget liv och det känner jag är en del av tjusningen med att skapa.
Här var det spetsen och de vita sammetsbanden som jag inte riktigt hade planerat från början.
Sammetsbanden hade jag till och med glömt bort att jag hade och när jag letade efter något annat i mina lådor hittade jag en liten skrynklig papperspåse.. Det var en sådan där liten godispåse ni vet, som fanns innan lösviktsgodiset gjorde entre i de svenska hemmen. Den visade sig emellertid innehålla annat godis i form av vackra band jag fyndat på en sådan där härlig gammaldags marknad. Det oblekta sammetsbandet passade perfekt till mitt lilla velourprojekt och fick pryda både ärmar och halsringning.

Velouren är inköpt på A&H i Ulricehamn, sammetsbandet på en marknad i Bellö, det vackra prickiga bandet är en gåva från maken och är köpt på Liberty´s i London och broderiet på ärmen kommer från det här kortet som heter Royal Bloom ( nr 164 från Husqvarna Viking)
Broderierna ser ut på detta vis och när man vill brodera lite i Odd Molly stil så finns det många fina härifrån att välja på.

(Bild lånad från Husqvarna Vikings hemsida)

När man broderar på velour eller andra tyger med lugg får man inte inte glömma det vattenlösliga mellanlägget (solvy) som liksom håller ner luggen och hindrar det från att sticka upp från broderiet.

12 kommentarer:

 1. Så fint det blev.Det är alltid roligt att titta in på din blogg och hur du använder broderier på ett sätt som man inte tänker på.Många fina ideér får man.
  Lena
  http://sy-lena.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. vad fin tunika du sytt! helt underbar! så många detaljer och så välsydd =)

  SvaraRadera
 3. Superfin!
  Så duktig du är!

  /Mia

  SvaraRadera
 4. Oj, oj, oj...vilken underbart vacker skapelse!!!
  Me like a lot!

  SvaraRadera
 5. Wow , jätte fin, älskar spets och volang är det eget mönster ? Mvh Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta mönster är från Allt om Handarbete nr 5 2004 och jag utgår nästan alltid från detta mönster när jag syr olika tunikor och klänningar

   Radera
 6. Hmm jag fastnade i din blogg vilka fina saker du syr, har förstått att Husqvarna har så mycket finare broderier än Janome. Har två klänningar i velour som hänger inte klara, i syrummet. Men har inte vågat att brodera ännu. Får se om jag ska testa eftersom jag har allt material hemma!

  SvaraRadera
 7. Men åh, så fin! Du är bara SÅ duktig. /Ica

  SvaraRadera