söndag 16 januari 2011

I väntan på våren...
Detta tyget köpte jag förra våren och då påbörjades klänningen. Jag har använt mig av samma gamla vanliga mönster från Allt om Handarbete som jag har sytt flertalet klänningar ifrån. Jag gillar det mönstret och det passar mig perfekt. Det är väl så att man hittar ett favorit mönster och sedan gör man lite ändringar ibland och då vet man att det passar.Sånt gillar jag..

 Jag lade ihop rosorna från Pfaffkortet Haute Couture Handbags från Pfaff (nr 386) i dataprogrammet och broderade på klänningen. Den syddes ihop den och när det var dags att prova var den för  liten!! Det fick mig att tappa tålamodet och den liggandes ett tag.
Eftersom jag gillar  detta tyget från Franzens/Tebe Textil så jag ville liksom inte låta det förfaras och låta den sluta sina dagar som ett UFO(unfinished object).

Jag sprättade och sydde ut den och den blev nästan klar. So far so good!
Då kom nästan bakslag.. Broderiet med rosorna var helt felplacerat och kom väldigt långt ned på magen.. Det var bara att sprätta upp sidorna på klänningen så att jag enkelt och smidigt kunde lägga till ett annat broderi. Jag valde ett annat broderi från samma kort som ovan för att stilen skulle bli liknande.Då blev det bättre.
Jag funderade på vilket tyg eller vilken spets jag skulle ha till klänningen och jag sydde ju en blus till min syster i somras i det gröna sidentyget och då liksom återupptäckte jag det tyget, som hade legat i många år i mina korgar.

Jag klippte till långa remsor och sydde en rullfåll i kanten med overlocken och sedan rynkat ooch sytt fast de långa volangerna. Bakstycket skall vara något längre än framstycket och det tycker jag är snyggt, men nästa gång skall jag göra bakstycket ännu längre och mer rundat.

Nu mitt i vintern  är klänningen iallafall klar och jag gillar den jättemycket och jag hoppas att den kommer att bli en sommarfavorit.

2 kommentarer:

  1. Jättesnyggt!
    Verkligen avancerat, kul att hitta hit!/Åsa

    SvaraRadera
  2. Jättefin klänning du sytt. Vilket nummer har du hittat det fina mönstret?
    Milly

    SvaraRadera