lördag 29 januari 2011

Nöjd, men ändå inte...Utav det tyget som blev över efter att ha sytt tröja och byxor till sonen klippte jag ut denna overall. Tyget räckte inte riktigt, så jag var tvungen att skarva lite. Velour är inget enkelt tyg att göra det med, för det vill ju gärna rulla sig i kanterna, men jag tyckte inte det var så farligt. Dock när jag började sy så uppstod problemen...
Denna modell är från sista Ottobre och har en dold dragkedja på snedden. Nu hade jag denna turkosa dragkedja hemma och tyckte den passade bra. Såhär efteråt tycker jag nog diagonaleffekten inte blev bra och att det ser ut som jag har sytt snett. Om jag syr denna modell igen så väljer jag en dold dragkedja.

Det skall vara kantremsor längst ned på ben- och ärmslut och när jag sydde dessa så blev de heller inte bra utan tyget töjde sig för att mina skarvade delar drog sig.. :-(
Sedan skulle ju såklart dragkedjan gått ända upp i kantremsan till halsen och det stod ju så i mönstret. Nu var det länge sedan jag läste ett mönster, men bland bör man ju göra det..
Jag har dock lagt till en remsa utav turkost tyg för att dragkedjan inte skall skava lille J. och den räddade situationen lite.Sedan räckte ju inte tyget för mönsterpassning i  ryggen på overallen, men jag hoppas lille J´s mamma inte skall bry sig för mycket om det!Min igelkott har jag stygnsatt själv och broderat ut som applikation. Den är jag nöjd med, även om jag glömde mellanlägget till broderiet.

Ja, vad säger man när inte allt går som planerat? Man får helt enkelt dra lärdom av sina misstag..
Nu vet jag ju iallafall hur jag inte skall göra nästa gång!3 kommentarer:

  1. misstag eller inte. jag tycker den ser jättefin ut! turkost och brunt är så fint ihop =)

    SvaraRadera
  2. Njä, jag tycker det är bara ett plus, detta gör plaggen ännu mer unik, så fin den är!

    SvaraRadera