onsdag 8 maj 2013

Hur man bygger en sänggavel


På Stora Bloggdagen fanns det ett enormt vinstbord med så fina priser från en mängd olika företag.
Jag hade turen att vinna en vacker liten kasse från Lilla Vita Villa innehållandes dessa fina saker.Innan jag åkte till Stockholm så hade maken börjat bygga gaveln till vår nya säng och här är lite bilder hur den såg ut innan den blev klar.
Maken ritade lite olika förslag till en sänggavel och jag fick välja, vilket var så svårt. Sedan snickrade han ihop stommen och här är den klädd med lumppapp för att få en slät bas till själva tyget.
Vi slängde ut den gamla sängen helgen innan och tillbringade därför några dagar sovandes på madrasser på golvet och det var inte så skönt kan jag lova.
Det färdiga resultatet på säng och gavel kommer lite senare på bild, för ljuset var inte riktigt med mig idag.

3 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att se när det är klart! Jag ska göra en sänggavel till min dotter och det verkar ju inte så svårt.
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 2. Vi byggde också vår sänggavel själv, och det var faktiskt riktigt lätt. Kul att få se hur din blir:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. vilken avancerad sänggavel. Den står nog stadigare än vår. Jag köpte en Tretex skiva på brädgården (Det är en mjuk spånskiva) Klädde den med vadd och sydde ett överdrag. jag har bara ställt den mot väggen, så jag ska nog göra en konstruktion så att den står på golvet bättre. Min syster har hängt sin på väggen. Det som är bra med dessa är att man kan byta tyget när man tröttnar.

  SvaraRadera