måndag 26 november 2012

Mindre lyckat projekt!

Ja, oftast visar jag mina mer lyckade projekt här i bloggen och de mindre lyckade kommer aldrig så långt som till bild.
Här kommer ett projekt som riskerar att bli slängt, undangömt eller kanske trasa att putsa bilen med.
Jag vill så gärna sy underkläder i vanligt tyg också, för jag kan liksom inte släppa de vackra Odd Molly jag har sett på nätet, men jag har inget mönster.
Jag klippte ut efter den vanliga modellen som är anpassat för mycket stretchiga tyger, fast lade bitarna på skrådden(tvären) för att få lite elasticitet,men det blev inte bra...Inte alls bra!I bästa fall kan man beskriva att de sitter som ett korvskinn.
 Dock, sydde jag dem i ett provtyg så hela projektet är inte misslyckat, för jag tror jag vet hur jag skall göra när det är på riktigt. Nu hatar jag att sy provmodeller och vill inte använda mig av lakansväv, utan jag vill ha ett vackert tyg redan från början och då vill jag också att modellen skall bli bra från början,... Ha,ha ni hör hur jag låter!

Well,well det kommer nog något bra ur detta också och det kanske är någon av er som kan tipsa om ett bra mönster för underkläder i vanligt tyg , som siden tex?


2 kommentarer:

 1. Vad bra att du delar med dig av det mindre lyckade också, det är ju ett väldigt bra sätt att lära sig hur man INTE ska göra! Jag har inte vågat mig på att sy underkläder utom till baby för länge-längesen.
  Hälsningar Eva

  SvaraRadera
 2. Vet inte om jag sett något trosmönster i vävt tyg, men kanske Kwik Sew har?

  Annars så hittade ett gratis mönster på Mini Bloomers från Colette på Harts Fabric. Kan vara roliga att ha på sig kanske ;-) hi hi!

  http://lib.store.yahoo.net/lib/hartsfabric/colette-patterns-bloomers.pdf

  SvaraRadera