torsdag 29 december 2011

One Piece-aktigt!

Sydde då äntligen klart äldste sonens overall och han är ju lång så det blev långa tygstycken att hålla koll på.
Jag var tvungen att förlänga ärmarna och 10 cm var i mesta laget visade det sig senare, men när man förlänger ett mönster så gör jag så här.


Jag klippte isär mönstret ungefär mitt på ärmen och lade till önskad längd. jag gjorde även små markeringar på mönstret för att sednare kunna veta vilka delar som hör ihop. Jag använde mig av siffrorna 7,4,3,5 och 2till märkningen  i och med att man direkt ser om de blir på fel håll och på så sätt riskerar jag inte att lägga mönsterdelarna på fel håll nästa gång jag syr.

 Jag saknade muddtyg i rätt nyans till deras overaller så då gjorde jag muddar av tyget genom att lägga ärmdelen och klippa av den nedåt.
Detta är det färdiga muddresultatet som jag sedan syr ihop i sidorna och viker dubbel.
Så här gör jag varje gng jag inte har möjlighet att få mudd i exakt rätt nyans.
 För att få dragkedjan och luvan att stämma överrens markerade jag med min märkningspenna och sydde fast dragkedjan på rätt ställe med några stygn , innan jag sydde dit själva dragkedjan

Jag syr alltid ett knapphål när jag skall dra i resår någonstans. På så sätt kan man reglera vidd på ett enkelt sätt även och man behöver  inte heller lämna någon öppning i sömmen när man fållar.

2 kommentarer:

  1. Verkar vara lite pyssel men helt klart värt att ändra mönster.

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Skulle också vilja sy en sådan till lilltjejen här hemma.

    SvaraRadera