tisdag 24 juni 2014

Så här skapas en badfrisyr...Jag vet inte hur det är med er, men jag klipper resten av familjens medlemmar och har så gjort i många år.
Vissa i familjen tycker att jag med åren borde ha blivit bättre på att klippa, men antal år och skicklighet är inte proportionellt i mitt fall.
Den som klagar mest och högst är äldste sonen och vi har otaliga frisyrer och styles bakom oss han och jag. Han tycker nog att bara fyra frisyrer genom åren har blivit bra och jag kontrar med att det är ju bra om man sitter stilla när det skall klippas.
Som liten var det helt omöjligt att få honom att sitta stilla när håret skulle klippas och då  är det inte enkelt att skapa frisyrer.. Allra värst var dock för några år sedan när jag för ett ögonblick lade ifrån mig hårklippningsapparaten för att kamma till lite och sonen var på och pillade på den. Jag återgick till klippningen och plötsligt blev det en bred kal rand på sidan av huvudet på honom. Han hade ju givetvis ändrat inställningen till en si så där 2 mm. Det var inget annat än att raka av resten också och han fick därmed en praktisk badfrisyr mitt i vintern.
(Badfrisyr är i familjen namnet på den klippning min yngsta syster fick när herrfrisören klippte av henne allt hår och hon såg ut som en pojke! När min syster grät framför spegeln så kommenterade frisören " Nämen se, en lätt och luftig badfrisyr!")
Efter denna badfrisyrs-eskapad  tänkte han inte låta sin mamma klippa honom igen och uppsökte därför för första gången en frisör.
Men! 
Det blev inte bra det heller och så var det så dyrt... Jag klipper honom fortfarande kan jag tillägga!

Själv går jag dock till världens underbaraste frisör! Det är inte vem som helst som får sätta saxen i mitt hår inte och några badfrisyrer är det inte tal om... ;)

1 kommentar:

  1. haha... här har C rakat V en gång.
    Dom hade visserligen skitkul när dom rakade märkliga mönster och löjlade sig men det gör vi INTE om !
    så hädanefter är det BARA frisörbesök som gäller ;)
    Kram

    SvaraRadera