torsdag 16 februari 2012

1,5 eller 2 meter är frågan för en snål smålänning och skeptisk expedit

Hemma igen från en tripp i London med familjen...
Vi har haft det så bra med mycket shopping och god mat och avkoppling.
Denna gången hade jag nog velat stanna några dagar till och hinna besöka några tygaffärer som jag läst om på andra bloggar, men nu var barnens shoppingönskemål prio ett och vakterna på Primark hälsade glatt igenkännande på oss när vi var där för femtioelfte gången.
Jag älskar pulsen i London och det är så inspirerande att titta på vad folk har på sig och hur man kombinerar olika plagg.
Hann iallafall med ett mycket kort besök på underbara Libertys där jag  kom i delo med en äldre expedit huruvida jag behövde 1,5 eller 2 meter tyg till en klänning till mig. Såklart skulle jag inte talat om vad jag skulle sy och hon vet ju inte att min bästa egenskap när det gäller sömnad är att trolla med saxen och få ut maximalt på minimalt med tyg... Hon tittade skeptiskt på mig och min kroppshydda och jag köpte två meter för jag orkade inte tjafsa med henne och hon såg inte övertygad ut alls när jag talade om för henne "that I really can do magic with my scissors"
Den här 2 meters biten med tyg fick följa med mig hem iallafall och lystern på tyget är helt underbar och kommer att bli så fin till klänning och ja, jag kommer ha ca en halv meter över....

4 kommentarer:

 1. Den där halvmetern kommer du att ha mycket glädje av till passpoaler och annat smått. Om inte annat så kan du sälja den på Tradera!

  SvaraRadera
 2. Av de där små bitarna man får över kan man göra massor av skojiga projekt. Du är ju påhittig :)

  SvaraRadera
 3. Det hade varit litet roligt att kunna gå tillbaka och visa att den här halvmetern blev faktiskt över.

  SvaraRadera
 4. Vet precis vad du menar. Tack för allt du lärt mig! Sydde en klänning till Elvira av bara 50 cm velour fast det skulle gå åt 75 cm. Alla delar åt rätt håll!!

  SvaraRadera