Inte nyttig, men nom,nom....
Louises vinbärskaka
1 långpanna
4 ägg
6 dl socker
225 g smält smör
3 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 ½ dl vinbär
Vispa hastigt ägg , socker och smält smör.
Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl och rör om, inte mer
Häll smeten i en smord
långpanna och strö över vinbär
Grädda i 200°C i 25 min
Denna kakan har jag gjort många gånger, men idag experimenterade jag lite och det blev inte riktigt bra...
Men, men provar man inget nytt så kan utveckligen inte gå framåt
Jag gräddade min kaka i en Le Creuset-form, men den blir nog godare i en vanlig långpanna.
Det går däremot alldeles utmärkt att ta andra bär som blåbär eller hallon..
Sedan "bröade" jag med cocos i min form men det ser inget vidare ut och smakade inget bra heller, så det gör jag inte nästa gång.
Den ser god ut.. Men bra att testa lite nytt ibland. Då vet jag vad jag inte ska göra.
SvaraRaderaKram Helena
Nej, man måste våga nytt. Nu har du ju lärt dig ett sätt som inte funkar :)
SvaraRaderaVinbärskaka låter annars väldigt gott. Lagom sött och syrligt på samma gång...
Kram
Ingen sommar utan en vinbärskaka. Tack för påminnelsen.
SvaraRaderaDen brukar jag också göra av mina vinbär. Syran från vinbären funkar så fint med sötman i kakdegen. Om du inte hade experimenterat kunde du ju gått miste om en smaksensation ;-)
SvaraRadera