Det finns många recept på fröknäcke och här kommer min variant..
Jag brukar alltid göra dubbel sats och då räcker det till tre plåtar, som jag gräddar samtidigt i varmluftsugnen
FRÖKNÄCKE
Blanda i en bunke:
1/2 dl Sesamfrön
1/2 dl Solrosfrön
3/4 dl krossade Linfrön
1/2 dl Pumpafrön
1/2 tsk salt
2 dl majsmjöl
Häll sedan 1/2 dl Rapsolja och 1 1/2 dl kokande vatten på fröblandningen och rör om. Kavla ut degen tunt på en plåt mellan två bakplåtspapper.
Strö över lite flingsalt. Grädda sedan i ca 1 timme i 125-130 grader ivarmluftsugn eller i 150 grader med vanlig ugn. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ca 15 min på eftervärme. Ta ut, låt svalna och bryt i lagom stora bitar!
Så sugen jag blir. Det är så gott och nog vore det extra gott så här på sommarkröken. Till degbunken! Tack för inspirationen!
SvaraRaderaLåter gott men jag gillar absolut inte att baka ;)
SvaraRaderaKram.
De där har jag också provat, supergoda, måste göra igen känner jag nu:)
SvaraRaderaKram Åsa
Jag brukar göra en liknande variant och det är så himla gott !
SvaraRaderaAllra helst ihop med stark ost och lite fikonmarmelad :)
Ja visst är det gott med fröknäcke! Mums!
SvaraRadera