Jag gör alltid dubbel sats och då gräddar jag båda plåtarna i varmluftsugnen samtidigt. Det här brödet är gott även att variera med lita olika saker. Som tex Pauluns spånskivetorra flingor blev mycket goda i det här brödet och då tog jag ca två nävar flingor i en sats bröd. Ibland har jag även in lite havregryn eller något annat roligt jag hittar i skafferiet och det blir lika gott ändå.
6 dl ljummet vatten (Om jag vill ha bröden till soppa tar jag 6½ dl)
½ paket jäst
2 tsk salt
1,3 liter vetemjöl
Rör ihop ingredienserna och låt jäsa i 2 timmar.
Häll ut degen på en väloljad plåt och skär med en vass kniv degen i tre delar. Fös ihop och vrid bröden.
Sätt ugnen på 250-260 grader och under tiden ugnen blir varm får bröden jäsa på plåten.
Grädda bröden i 15 min och vrid sedan ned värmen till 150 grader och grädda 15-20 minuter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar