onsdag 13 mars 2013

Crochet CreationsBroderiet som jag har gjort till min tunika kommer från broderkortet "Crochet Creations" och har nummer 234.
Man broderar på Ultra Solvy som är ett vattenlösligt mellanlägg och man tar bort överflödigt mellanlägg och sköljer bort resterna med ljummet vatten.
Om man öppnar upp sina broderier  i dataprogrammet Organizer 5D så är det så fiffigt att man kan se exakt hur många meter tråd det går till ett broderi. Till mitt motiv går det åt 160 meter tråd. Detta får man dubbla eftersom man har samma tråd som undertråd också. Dessa motiv (broderi) broderas med Sulky Cotton 30.
Jag kommer att sy på detta "virkade" broderi på den tunna chiffongen. Nu skall jag bara hitta lite tid att göra det! Någon som har förslag på var jag kan leta?


5 kommentarer:

 1. Tack så mycket för att du svarade på min fråga från förra inlägget! Jättegulligt! Jag är alltid förvirrad över hur mycket tråd jag behöver till broderier. Ibland har man ju tråd kvar på någon rulle eller så har man en helt ny och i båda fallen kan jag bli lite orolig över om tråden kommer att räcka, så jag köper gärna en extra trådrulle för säkerhets skull. Förra gången jag var orolig för jag planerade att göra en verkligt stort broderi så hade ingen affär fler trådrullar i samma färg och sade inte heller att jag kunde kolla i dataprogrammet. De bara svarade att det borde räcka med en trådrulle, så jag har inte riktigt vågat börja på det projektet. Nu ska jag kolla i dataprogrammet! Superbra tips! Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att kunna dela med sig av tips och att någon verkligen får användning för dem också känns ju extra bra. :)

   Radera
 2. Du är ju en fena på att sy :) Ha en fin kväll!
  Kram Ester

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ha en fin-fin kväll du också! :)

   Radera
 3. Vilket läckert broderi! Vet tyvärr inte var du kan hitta mer tid men om du kommer på det får du gärna tala om var du fann det...;)

  SvaraRadera