(Bild lånad från HOUSE of PHILIA)
(Bild lånad från HOUSE of PHILIA)
Snart midsommar...
Till midsommarlunch kommer vi att servera
Färskpotatis och sill
såklart på verandan,
men även
Pastasallad
som alternativ.
Dottern har bestämt att hon skall göra
Vit chokladkladdkaka
till efterätt.
Senare på kvällen kommer vi att grilla
Bilderna på den underbara dukningen kommer från
För ännu mer textil midsommar inspiration kan du gå in på
Hemtex facebook sida
där det just nu pågår en tävling där åtta bloggare har dukat sina midsommarbord.
Kika även in till
Cupcakesfluffan och Matstugan som har midsommartävlingar i sin bloggar
med matinspiration
Pastasallad till midsommar
300 g pasta av finare sort (Jag kan rekommendera Garofolo)
2 paket Apetina fetaost
1 lime, skal och juice
1 röd/gul chilifrukt
1 påse ruccola
1 singelvitlök alt 2 vitlöksklyftor
2 krm nymalen svartpeppar
1. Koka pastan enl anvisningar
2.Tärna osten. Skrubba limen i varmt vatten och skär bort det ytterska skalet med en vass kniv och strimla fint.
Skala och finhacka vitlöken, Kärna ur och strimla chilifrukten.
3. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna och tillsätt limeskal, vitlök och chili
4. Låt pastan rinna av och tillsaätt den till stekpannan. Dra pannan från värmen och tillsätt fetaost och ruccola. Pressa över limejuicen , peppra och servera
(Recept delvis omarbetat från Lagalätt nr 2/2010)
Tack för så fint bidrag! Lycka till. Glad Midsommar till dig/Linda
SvaraRaderaDet finns inget vackrare än det klassiska blå vita på sommaren.
SvaraRaderaanette meg carlsson