onsdag 20 juni 2012

Midsommardukning och mat

(Bild lånad från HOUSE of PHILIA)

(Bild lånad från HOUSE of PHILIA)

Snart midsommar...
Till midsommarlunch kommer vi att servera

  Färskpotatis och sill 
såklart på verandan, 
men även 
Pastasallad 
som alternativ.
Dottern har bestämt att hon skall göra
  Vit chokladkladdkaka 
till efterätt.
Senare på kvällen kommer vi att grilla



Bilderna på den underbara dukningen kommer från 
För ännu mer textil midsommar inspiration kan du gå in på 
Hemtex facebook sida 
där det just nu pågår en tävling där åtta bloggare har dukat sina midsommarbord.
Kika även in till 
Cupcakesfluffan  och Matstugan som har  midsommartävlingar i sin bloggar
med matinspiration







Pastasallad till midsommar
300 g pasta av finare sort (Jag kan rekommendera Garofolo)
2 paket Apetina fetaost
1 lime, skal och juice
1 röd/gul chilifrukt
1 påse ruccola
1 singelvitlök alt 2 vitlöksklyftor
2 krm nymalen svartpeppar

1. Koka pastan enl anvisningar
2.Tärna osten. Skrubba limen i varmt vatten och skär bort det ytterska skalet med en vass kniv och strimla fint.
Skala och finhacka vitlöken, Kärna ur och strimla chilifrukten.
3. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna och tillsätt limeskal, vitlök och chili
4. Låt pastan rinna av och tillsaätt den till stekpannan. Dra pannan från värmen och tillsätt fetaost och ruccola. Pressa över limejuicen , peppra och servera
(Recept delvis omarbetat från Lagalätt nr 2/2010)



2 kommentarer:

  1. Tack för så fint bidrag! Lycka till. Glad Midsommar till dig/Linda

    SvaraRadera
  2. Det finns inget vackrare än det klassiska blå vita på sommaren.

    anette meg carlsson

    SvaraRadera